یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) بر لزوم تدوین وحدت حوزه و دانشگاه در قالب یک جبهه تمدنی برای مواجهه‌های رقابتی معرفتی در سطح جهان تاکید کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، شب گذشته در هم‌اندیشی حوزه و دانشگاه با محوریت نقش اساتید حوزه و دانشگاه در تحول علوم اسلامی بر پایه مطالبات مقام معظم رهبری، در مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم، گفت: بنده از سال 1360 به عنوان یک طلبه، همواره دغدغه ارتباط با قشر دانشگاهی را داشتم و سعی می‌کردم از فرصت‌های مناسب برای ایجاد ارتباط دو سویه ا ستفاده کنم.

وی افزود: بحث تعامل بین حوزه و دانشگاه کهنه نخواهد شد و تا کنون نیز گام‌های مناسبی برای ارتباط دو سویه این دو نهاد در راستای اثر بخشی بیشتر نظام آموزشی و علوم انسانی برداشته شده است که باید در این عرصه برای موفقیت بیشتر، نگاه تحولی را مورد نظر قرار داد.

مدیر جامعة المصطفی العالمیه(ص) با بیان این که با توجه به بلوغی که مباحث فکری در کشور ایجاد کرده است، باید به سمت ایجاد لایه تمدنی برویم، اظهارداشت: این مساله به این دلیل ضروری است که ذات اسلام و انقلاب یک لایه تمدنی در خود دارد؛ زمانی که از یک نظام و سازمان کلان سخن به میان می‌آید می‌بایست در مورد مباحثی همچون این که این نظام به چه میزان در لایه‌های زندگی بشری نقش آفرین است، سخن به میان آورد.

وی افزود: تناسب این نظام فکری و سازمان کلان با نیازهای بشر و میزان پاسخگویی آن به نیازهای بشری از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از دیگر موارد مرتبط با نظام فکری و سازمان کلان، پیام بین المللی و گسترده آن است که هر نظام کلانی می‌بایست چنین پیامی را برای جهانیان ارسال کند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تصریح کرد: به رغم وجود جهالتی که در دنیا موج می‌زد، خورشید پرفروغ اسلام، عالم را تحت تاثیر خود قرار داد و یک کاروان تمدنی در پرتو بعثت به راه افتاد که همه مایه‌های شخصیتی انسان را متاثر کرد.

وی با بیان این که انقلاب اسلامی برای احیای نگاه تمدنی اسلامی بوجود آمده است، اظهارداشت: بسط این نگاه تمدنی نیازمند تلاش و مدیریت است؛ باید به گونه ای در این عرصه به نوعی کار کرد که نگاه اندیشمندان و فرهیختگان نقاط مختلف جهان را به سمت آن جلب کرد.

رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) خاطرنشان کرد: بدون شک این نگاه تمدنی در سطح جهان دارای رقبایی است که هر یک در یک دایره خاص مشغول فعالیت هستند؛ در این میدان رقابتی می‌بایست با بسیج نیروها و حوزه‌های مختلف در میدان‌های رقابتی که در ذات اعماق زندگی بشری نهفته است، حاضر شد که از جمله این میدان‌ها می‌توان به میدان‌های رقابت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و فرهنگی اشاره کرد.

وی با ذکر این مطلب که یکی از میدان‌های مواجهه معرفتی، مواجهه جبهه ادیان ابراهیمی با تفکرات ضد خدا و حتی ادیان غیر ابراهیمی غیر اصیل است، اظهارداشت: انقلاب اسلامی در سراسر جهان باید در میدان معرفتی در جبهه حق در برابر این گونه ادیان غیر اصیل از جمله هندوئیسم و عقاید کنفوسیوسی و بی خدایی در کشورهای مختلف جهان حاضر باشد؛ باید به یاد داشته باشیم که جبهه مقابل ما از نظر کمی، یک سوم جمعیت جهان را در خود جای داده است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، میدان دیگر مواجهه معرفتی انقلاب اسلامی را با تمدن غرب متمایل به مسیحیت دانست و اظهارداشت: این تمدن نیز در ظاهر شاید به اسم مسیحیت فعالیت کند، ولی در ذات آن پایه‌های تفکرات مادی گرایانه به چشم می‌خورد.

وی، حلقه سوم مواجهه معرفتی انقلاب و نظام اسلامی را در درون جهان اسلام دانست و گفت: این مواجهه فرهنگی بین چهار یا پنج قطب تولید فکر اسلامی از مکتب ناب تشیع، عقاید سلفی گری و عقاید غیر شیعه از الازهر گرفته تا مکاتبی که در عربستان و پاکستان با نوع تفکرات خاص خود شکل گرفته اند، وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با ذکر این مطلب که وحدت حوزه و دانشگاه باید در قالب یک جبهه تمدنی تدوین شود، اظهارداشت: باید در ابعاد عمقی و معرفتی در پرتو انقلاب اسلامی، اندیشه و معارف الهی در کلام، فلسفه، فقه و اخلاق گام‌های اساسی را در تمدن سازی معرفتی در جهان برداریم که در نهایت بتوانیم سبک زندگی را در جوامع مختلف تغییر دهیم؛ هدفی که غربی‌ها موفق شده اند تا با القای نوع تفکر خود، این سبک زندگی را به شکل دلخواه خود تغییر دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha